У 2023 році працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд» висадили понад 8 тисяч дерев у парках та скверах столиці та 320 тисяч сіянців у міських лісах. Про це зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.

«Попри усі виклики та труднощі нинішніх реалій, ми і надалі працюємо над чистотою та озелененням Києва. Торік працівники наших комунальних підприємств висадили понад 8 тисяч дерев. Основна частина з них – листяні породи. У міських лісах висадили більше 320 тисяч сіянців сосни та заліснили 13,5 га територій, в тому числі й ті, які постраждали внаслідок ракетних атак. Також висадили у парках та скверах близько 80 тисяч кущів та 6.5 мільйона квітів, майже третинах з яких  – багаторічники», – зазначив Юрій Бахмат.

У рамках озеленення столиці протягом 2023 року було видалено омелу з крон 5513 дерев.

Також протягом минулого року працівниками комунальних підприємств було ліквідовано 310 стихійних сміттєзвалищ у зелених зонах столиці та ліквідовано 66 випадків загорянь площею 5,62 га у міських лісах.


Комунальні підприємства, що входять до складу КО «Київзеленбуд», розпочинають активну підготовку дерев та кущів до весняного висаджування у парках та скверах столиці.

За словами працівників, зараз рослини перебувають у стані спокою, і це ідеальний час для того, щоб правильно викопати і пересадити дерево з розсадника у парк.

«Технічно все дуже просто. Спеціальна техніка, яка за формою нагадує тюльпан, пронизує ґрунт навколо стовбура дерева  на відставні 90-100 сантиметрів і в глибину близько 80 сантиметрів.  Дістаємо з ґрунту дерево разом з комом землі, обмотуємо мішковиною і затягуємо сіткою з необхідним діаметром. І все – наше дерево готово для подальшого висаджування у парках та скверах міста,  – розповідає працівниця комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Солом’янського району Алла Ігнаткіна.

Щодо кущів – технологія аналогічна. Єдине, працівники комунальних підприємств можуть викопувати їх і вручу, якщо дозволяє розмір рослини, зазначає Алла Ігнаткіна.

Підготовка рослин до весняного висаджування у зелених зонах столиці триває у всіх районах Києва.


Озеленювачі комунальних підприємств, що входять до складу КО «Київзеленбуд»,  розпочали підготовку рослин у парках та скверах столиці до весняно-літнього сезону.

«Перший етап – підготовка багаторічних декоративних злаків. Міскантусам, війникам, молінії, пенісетумам слід обрізати верхню частину, залишивши буквально 5-8 сантиметрів, щоб новому листю  та суцвіттю було куди розвиватись і рости»,  – розповідає майстриня дільниці КП УЗН Шевченківського району Ірина Мороз.

За її словами, формувати кущі потрібно також у гортензій, троянд, бирючини, таволги, будлеї, дерену, форзиції та інших декоративних рослин. 

«Все для того, аби уже за кілька тижнів гості та жителі столиці могли милуватися різнобарв’ям рослин у наших міських парках», – додає Ірина Мороз.

Разом з тим працівники комунальних підприємств прибирають у зелених зонах столиці та готують клумби до висадження нових рослин.



Працівники комунальних підприємств, що входять до складу КО “Київзеленбуд”, розпочали підготовку до весняного сезону: висівають, розмножують та розсаджують квіти в оранжереях. 
Усе про процес вирощування квітів у Києві: від насінини до повноцінної рослини – начальниця відділу ландшафтного дизайну КО «Київзеленбуд» Марія Вольська.
 


А ви уже бачили нові артоб’єкти в Голосіївському парку імені Максима Рильського? Пропонуємо віртуальну екскурсію. А ще краще – приходьте в парк на прогулянки.


Близько 7000 новорічних дерев принесли жителі столиці для екологічної утилізації у 2024 році. Це майже удвічі більше ніж торік.

Про особливості процесу екологічної утилізації та чи можна здати дерево на переробку після 31 січня – генеральний директор КО «Київзеленбуд» Юрій Бахмат.



В одному із парків столиці з’явився готель для мікроскопічних жителів. Як виглядає будинок для комах і для чого його встановили, в ефірі “Сніданку з 1+1” розповідав генеральний директор КО “Київзеленбуд”.

1 2 3 14